Coreea de Nord nu va accepta noi negocieri dacă Statele Unite nu schimbă atitudinea

  • 24 Mai 2019 16:41
Coreea de Nord nu va accepta noi negocieri dacă Statele Unite nu schimbă atitudinea

Coreea de Nord a anunțat, vineri, că negocierile pe tema programului nuclear cu Statele Unite nu vor mai fi reluate dacă Administrația de la Washington nu renunță la solicitarea dezarmării unilaterale, relatează site-ul agenției Associated Press,citat de Mediafax.ro

"Transmitem clar încă o dată Statelor Unite că nu vor putea reuși deloc să avanseze de la actualul impas și, cu cât vor crește acțiunile ostile și neîncrederea față de Coreea de Nord, cu atât va fi mai dură reacția noastră", a anunțat un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe.

"Dacă Statele Unite nu renunță la actuala metodă de lucru și nu adoptă o nouă metodă, Coreea de Nord nu va relua deloc dialogul cu Statele Unite, iar perspectivele rezolvării problemei nucleare vor fi mai sumbre", precizează oficialul nord-coreean.

 

În aprilie, Donald Trump a catalogat drept "excelentă" relația cu liderul autoritarist din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, manifestând disponibilitatea organizării unui nou summit. Președintele SUA a întrerupt brusc summitul cu liderul nord-coreean desfășurat în februarie în Vietnam, din cauza disensiunilor privind programul nuclear nord-coreean. Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a declarat că actualul impas în negocierile cu Statele Unite amplifică riscul revenirii la o perioadă tensionată, însă este interesat să aibă o nouă întrevedere cu Donald Trump dacă Washingtonul își schimbă atitudinea. Președintele SUA, Donald Trump, s-a întâlnit de două ori cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, ultima oară la Hanoi, în luna februarie.

Sursa:Mediafax.ro 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău