Coreea de Nord confirmă primul deces din cauza Covid-19. Pentru prima oară, Kim Jong-un a apărut la televizor cu mască de protecție

  • 13 Mai 09:23
Coreea de Nord confirmă primul deces din cauza Covid-19. Pentru prima oară, Kim Jong-un a apărut la televizor cu mască de protecție

Coreea de Nord a confirmat primul deces cauzat de Covid-19, iar presa de stat a adăugat că alte zeci de mii de persoane au simptome de febră.

Șase persoane au murit după ce au făcut febră, una dintre ele fiind depistată pozitiv la Omicron, a anunțat vineri presa de stat, citată de BBC.

Conform presei, 187.000 de persoane cu febră sunt "izolate și tratate".

Deși experții consideră că virusul este prezent în țară de ceva timp, autoritățile au anunțat abia joi primele cazuri.

Acestea au anunțat că a existat un focar al variantei Omicron în capitala Phenian și au anunțat măsuri de izolare. Agenția oficială de știri KCNA a raportat că focarul s-a extins dincolo de capitală. "O febră a cărei cauză nu a putut fi identificată s-a răspândit în mod exploziv la nivel național de la sfârșitul lunii aprilie", a transmis agenția.

Aproximativ 350.000 de persoane au prezentat semne ale acestei febre, a adăugat agenția, fără a preciza câte au fost testate pozitiv pentru Covid.

Analiștii sugerează că cele mai recente cifre din mass-media de stat, inclusiv recunoașterea faptului că febra cu origine "nespecificată" s-a răspândit la nivel național, ar putea indica faptul că țara se confruntă cu o epidemie diferită de toate cele pe care le-a văzut până acum.

Potrivit experților, populația de 25 de milioane de locuitori este vulnerabilă din cauza lipsei unui program de vaccinare și a asistenței medicale precare.

Vineri, KCNA a raportat că liderul nord-coreean Kim Jong-un a vizitat un centru de sănătate și "a aflat despre răspândirea la nivel național a Covid-19". Acesta a descris situația ca fiind o "criză imediată de sănătate publică".

Joi, la o întâlnire în care s-au prezentat noile reguli privind Covid, Kim Jong-un a fost văzut purtând o mască de protecție la televizor, aceasta fiind prima sa apariție astfel. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
3,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Mon
3
Tue
5
Wed
1
Thu
1
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău