Coreea de Nord a testat o nouă rachetă de croazieră cu rază lungă de acțiune. Pentagon: Reprezintă „amenințări" pentru vecinii săi

  • 13 Septembrie 2021 08:29
Coreea de Nord a testat o nouă rachetă de croazieră cu rază lungă de acțiune. Pentagon: Reprezintă „amenințări

Coreea de Nord a testat cu succes o nouă rachetă de croazieră cu rază lungă de acțiune în weekend. Acțiunea reprezintă ''amenințări'' pentru vecinii săi și pentru comunitatea internațională, a reacționat Pentagonul.

Coreea de Nord a testat o nouă rachetă de croazieră cu rază lungă de acțiune, capabilă să lovească o mare parte din Japonia, a anunțat luni presa de stat, citată de BBC, scrie digi24.ro.

Tirurile, efectuate sâmbătă și duminică, au avut loc în prezența unor înalți oficiali nord-coreeni, a anunțat agenția de presă nord-coreeană ACTC. Rachetele au parcurs o traiectorie de 1.500 de kilometri, înainte de a-și atinge ținta, care nu a fost precizată de ACTC, scrie Agerpres.

Testul cu rachetă efectuat de către Coreea de Nord în acest weekend reprezintă ''amenințări'' pentru vecinii săi, a reacționat duminică Pentagonul.

"Această activitate subliniază dezvoltarea continuă de către Coreea de Nord a programului său nuclear și amenințările pe care aceasta o reprezintă pentru vecinii săi și comunitatea internațională", a transmis Pentagonul într-un comunicat.

Statele Unite "vor continua să monitorizeze situația și se vor consulta îndeaproape cu aliații și partenerii noștri", se precizează într-un comunicat al Comandamentului american pentru zona Indo-Pacific.

Puterea americană a reluat angajamentul "solid" de a apăra Coreea de Sud și Japonia împotriva Phenianului. Aproape 28.500 de soldați americani sunt staționați în sudul peninsulei.

Mai multe rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU interzic Phenianului să își continue programele de arme nucleare și rachete balistice. Dar, deși este afectată de numeroase sancțiuni internaționale, Coreea de Nord și-a dezvoltat rapid capacitățile militare în ultimii ani sub conducerea liderului Kim Jong Un.

Coreea de Nord a efectuat mai multe teste nucleare și a testat cu succes rachete balistice capabile să atingă SUA, notează AFP citată de Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău