Coreea de Nord a lansat mai multe proiectile neidentificate, probabil rachete balistice, care s-au prăbușit în mare

  • 06 August 2019 09:44
Coreea de Nord a lansat mai multe proiectile neidentificate, probabil rachete balistice, care s-au prăbușit în mare

Coreea de Nord a lansat, marți dimineață, două proiectile neidentificate, probabil rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, din provincia Hwanghae de Sud înspre Marea de Est (Marea Japoniei, n.red.), a anunțat agenția de știri Yonhap, citând autoritățile militare de la Seul, informează Mediafax.

"Forțele noastre monitorizează situația în cazul în care au loc și alte lansări", a transmis Statul Major Interarme al armatei sud-coreene.

Este cel de-al patrulea test militar efectuat de Coreea de Nord în mai puțin de două săptămâni.

Momentan nu se cunosc detalii despre tipul, raza de acțiune și altitudinea maximă atinsă de proiectilele lansate de Coreea de Nord.

Proiectilele au fost lansate la o zi după startul unui exercițiu militar comun al forțelor sud-coreene și americane. La scurt timp după lansarea proiectilelor, Ministerul nord-coreean de Externe a transmis că, în cazul în care exercițiul va continua, Phenianul "va fi obligat să caute o nouă cale", relatează publicația The Japan Times.

Phenianul a mai afirmat că exercițiul militar comun forțelor sud-coreene și americane constituie o "încălcare flagrantă" a eforturilor în direcția asigurării păcii în Peninsula Coreea și indică lipsa "voinței politice" din partea Coreei de Sud și Statelor Unite pentru îmbunătățirea relațiilor.

Un oficial de rang înalt din Administrația Donald Trump a declarat, sub protecția anonimatului, că SUA monitorizează situația și în acest moment au loc consultări cu aliații japonezi și sud-coreeni în legătură cu acest incident.

Regimul de la Phenian a efectuat în ultimele săptămâni mai multe teste militare, inclusiv cu rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, în contextul impasului în negocierile cu Statele Unite. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău