Coreea de Nord a întrerupt dezasamblarea unui centru de testare a rachetelor balistice, încălcând promisiunea făcută lui Donald Trump

  • 23 August 2018 10:40
Coreea de Nord a întrerupt dezasamblarea unui centru de testare a rachetelor balistice, încălcând promisiunea făcută lui Donald Trump

Coreea de Nord a întrerupt procesul de dezasamblare a unui centru de testare a rachetelor balistice la începutul lunii august, conform unor imagini din satelit analizate de mai mulți experți de la Washington, încălcând promisiunea făcută președintelui american Donald Trump privind denuclearizarea, transmite Mediafax, preluat de MOLDPRES.

Organizația 38 North, care analizează progresul denuclearizării și activitățile balistice și nucleare din Coreea de Nord, a transmis miercuri că procesul de dezasamblare a centrului de testare balistică Sohae a fost întrerupt.

Imaginile din satelit datează din 16 august și confirmă faptul că nu au mai fost făcute modificări din data de 3 august.

Conform raportului, în luna iulie a fost înregistrat un progres semnificativ în dezasamblarea centrului Sohae, dar „componentele care au fost dezasamblate au rămas acolo”.

Raportul organizației 38 North vine în contextul îndoielilor internaționale legate de procesul de denuclearizare al Coreei de Nord.

Agenția Internațională ONU pentru Energie Atomică a emis luni un raport conform căruia nu există dovezi că Phenianul a oprit dezvoltarea nucleară și balistică.

Reprezentanții Casei Albe nu au comentat momentan rezultatele raportului prezentat miercuri de către experții organizației 38 North.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat luna trecută că Phenianul a început dezasamblarea facilității Sohae, conform promisiunilor făcute de liderul nord-coreean Kim Jong-Un în cadrul summitului din Singapore cu omologul său american Donald Trump.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău