Coreea de Nord a continuat dezvoltarea programelor nuclear și de rachete balistice în 2021 (raport ONU)

  • 07 August 2021 12:00
Coreea de Nord a continuat dezvoltarea programelor nuclear și de rachete balistice în 2021 (raport ONU)

Coreea de Nord a continuat dezvoltarea programelor nuclear și de rachete balistice în prima jumătate a anului 2021, încălcând sancțiunile internaționale și în pofida agravării situației economice a țării, potrivit un extras dintr-un raport confidențial al ONU, relatează vineri Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit raportului, Phenianul ''a continuat să caute în străinătate material și tehnologie pentru aceste programe''.

''În pofida agravării situației sale economice, Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) a continuat să mențină și să dezvolte programele sale nuclear și de rachete balistice'', a concluzionat comisia de monitorizare a sancțiunilor.

Misiunea RPDC la Națiunile Unite nu a răspuns imediat la o cerere de a comenta cu privire la acest raport ONU.

Națiunea asiatică a impus un lockdown strict anul trecut în contextul pandemiei de coronavirus care a redus comerțul și accesul la ajutoare, afectând o economie deja împovărată de sancțiuni internaționale.

În iunie, liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că țara se confruntă cu o situație alimentară ''tensionată'' și că multe probleme ar depinde de recoltele din acest an.

Coreea de Nord a fost supusă sancțiunilor ONU din 2006 ca urmare a programele sale nuclear și de rachete balistice. Consiliul de Securitate al ONU a consolidat în mod constant sancțiunile în încercarea de a întrerupe finanțarea acestor programe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău