Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei vor veni la Chișinău

  • 02 Februarie 19:20
Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei vor veni la Chișinău

Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) se vor afla, în perioada 4-7 februarie, în Republica Moldova, într-o vizită de documentare, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, în cadrul vizitei vor fi puse în discuție subiecte ce țin de situația politică, reforma electorală și cea din domeniul justiției, controlul parlamentar și combaterea corupției.

Coraportorii Comisiei de Monitorizare a APCE au planificate întrevederi cu conducerea Republicii Moldova – președintele țării, Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și premierul Dorin Recean. De asemenea, agenda vizitei include discuții cu președinții fracțiunilor parlamentare și cu membrii delegației legislativului la APCE.

Oficialii vor mai avea discuții cu conducerea Ministerului Justiției, precum și cu vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și cu vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi.

Agenda vizitei mai include întrevederi cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii, ai Consiliului Superior al Procurorilor, cu conducerea Procuraturii Generale, a Curții Supreme de Justiție, a Autorității Naționale de Integritate și a Comisiei Electorale Centrale.

Coraportorii vor merge și la Comrat, unde vor discuta cu președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov, și cu reprezentanții fracțiunilor din cadrul Adunării Populare a Găgăuziei și cu organizațiile locale ale societății civile.

Din delegație vor face parte coraportorii pentru onorarea obligațiilor și angajamentelor de către Republica Moldova, Pierre-Alain Fridez, Zanda Kalniņa-Lukaševica și Bas Klein.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:1,54 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău