Coraportorii APCE și-au exprimat, în cadrul întrevederii cu Maia Sandu, speranța privind o ameliorare a situației în domeniul democrației și a statului de drept

  • 23 Iulie 2019 17:02
Coraportorii APCE și-au exprimat, în cadrul întrevederii cu Maia Sandu, speranța privind o ameliorare a situației în domeniul democrației și a statului de drept

Prim-ministrul Maia Sandu a avut o întrevedere cu coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru Republica Moldova: Maryvonne Blondin și Egidijus Vareikis, dar și Sylvie Affholder, secretarul Comisiei de Monitorizare.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul discuțiilor a avut loc un schimb de opinii referitor la criza politică care a fost în R.Moldova și consecințele acesteia, precum și referitor la reforma justiției, cea a procuraturii, combaterea corupției din toate domeniile, asigurarea independenței sectorului bancar și mass-media, care se realizează inclusiv cu sprijinul proiectelor Consiliului Europei (CoE).

Șefa Executivului și-a exprimat recunoștința către Consiliului Europei pentru implicare și interesul cu care organizația urmărește evoluțiile din țara noastră, prin expertiza oferită drept un instrument indispensabil în eforturile actuale de avansare a reformelor interne.

În comunicatul Guvernului se mai arată că reprezentanții APCE au încurajat autoritățile să continue reformele inițiate și speră la o ameliorare a situației în domeniul democrației și a statului de drept. „Apreciem intenția noului Guvern de asumare a riscurilor și responsabilităților. Vă asigurăm că împreună vom continua activitățile planificate de comun acord în vederea atingerii obiectivului de consolidare a cooperării între Republica Moldova și CoE în diverse domenii”, a subliniat coraportorul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru Republica Moldova, Egidijus Vareikis.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău