Coraportorii APCE și-au exprimat, în cadrul întrevederii cu Maia Sandu, speranța privind o ameliorare a situației în domeniul democrației și a statului de drept

  • 23 Iulie 2019 17:02
Coraportorii APCE și-au exprimat, în cadrul întrevederii cu Maia Sandu, speranța privind o ameliorare a situației în domeniul democrației și a statului de drept

Prim-ministrul Maia Sandu a avut o întrevedere cu coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru Republica Moldova: Maryvonne Blondin și Egidijus Vareikis, dar și Sylvie Affholder, secretarul Comisiei de Monitorizare.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul discuțiilor a avut loc un schimb de opinii referitor la criza politică care a fost în R.Moldova și consecințele acesteia, precum și referitor la reforma justiției, cea a procuraturii, combaterea corupției din toate domeniile, asigurarea independenței sectorului bancar și mass-media, care se realizează inclusiv cu sprijinul proiectelor Consiliului Europei (CoE).

Șefa Executivului și-a exprimat recunoștința către Consiliului Europei pentru implicare și interesul cu care organizația urmărește evoluțiile din țara noastră, prin expertiza oferită drept un instrument indispensabil în eforturile actuale de avansare a reformelor interne.

În comunicatul Guvernului se mai arată că reprezentanții APCE au încurajat autoritățile să continue reformele inițiate și speră la o ameliorare a situației în domeniul democrației și a statului de drept. „Apreciem intenția noului Guvern de asumare a riscurilor și responsabilităților. Vă asigurăm că împreună vom continua activitățile planificate de comun acord în vederea atingerii obiectivului de consolidare a cooperării între Republica Moldova și CoE în diverse domenii”, a subliniat coraportorul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru Republica Moldova, Egidijus Vareikis.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
17
Ploaie ușoară
Umiditate:51 %
Vint:2,1 m/s
Thu
16
Fri
21
Sat
21
Sun
21
Mon
22

Curs oficial BNM 03 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5425 0.0730
USD 17.4980 -0.0366
RON 4.0349 0.0159
UAH 0.6531 -0.0011
RUB 0.2549 0.0031
Arhivă Radio Chișinău