Copilul care a decedat în incendiul din raionul Drochia era în grija rudelor. Mama era peste hotare

  • 24 Februarie 2021 10:28
Copilul care a decedat în incendiul din raionul Drochia era în grija rudelor. Mama era peste hotare

Copilul de doi ani, care a murit în incendiul produs marți la Gribova, raionul Drochia, și băiatul de 11 ani, care a ajuns la spital, erau verișori. Cei doi au rămas singuri în locuință, cu focul aprins în sobă, după ce mama băiatului mai mare a mers la magazin. Mama copilului de 2 ani era plecată la muncă peste hotare.

Primarul localității, Igor Grozavu, a declarat că, după incendiu, în casă nu se mai poate locui. Băiatul de 11 ani a fost dus la spital, iar mama lui stă în casa părinților, care este în aceeași localitate. Autoritățile urmează să acorde sprijin materialul familiei. Potrivit edilului, pompierii au intervenit operativ, în localitate fiind un post de urgență, însă pentru copilul de doi ani a fost prea târziu. Din câte se cunoaște, cel mic se afla după sobă.

Băiatul de 11 ani a fost transportat la Spitalul raional Drochia. Contactat de IPN, vicedirectorul medical interimar al instituției, Nicolae Rusu, a declarat că este în secția pentru copii, starea lui fiind de gravitate medie stabilă, fiind în afara oricărui pericol. Pacientul se mai afla sub monitorizare în dinamică, iar apoi va fi externat.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în urma cercetării la fața locului, s-a ajuns la concluzia că cel mai probabil incendiul a avut loc în urma încălcării regulilor de exploatare a sobei. IGSU îndeamnă oamenii să nu lase minorii cu focul pornit în sobă. Exploatarea surselor de încălzire trebuie să fie efectuată sub supravegherea strictă a maturilor pentru a evita producerea incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău