Copiii trecuți prin experiențe de abuz sexual online vin cu recomandări pentru autorități

  • 18 Noiembrie 2021 12:40
Copiii trecuți prin experiențe de abuz sexual online vin cu recomandări pentru autorități

Serviciile de asistență și de raportare a abuzului sexual online trebuie să fie promovate mult mai eficient. Orice copil care trece prin experiență de abuz și exploatare în mediul virtual ar trebui să cunoască unde poate raporta un abuz și cine sunt specialiștii care îl pot ajuta. Mai mult, este nevoie de un serviciu de blocare și înlăturare a materialelor de abuz sexual al copiilor din internet. Cu aceste recomandări vin supraviețuitoare ale abuzului și exploatării sexuale în mediul online, care au luat parte la o cercetare realizată de Centrul Internațional „La Strada”, transmite IPN.

La cercetare au participat zece supraviețuitoare ale abuzului  și 54 de specialiști în domeniu social din țară, care oferă servicii copiilor. Principalele concluzii și recomandări ale cercetării sunt prezentate în contextul Zilei Europene pentru Protecția Copiilor împotriva Exploatării Sexuale, marcată anual pe data de 18 noiembrie.

Centrul „La Strada” precizează că majoritatea supraviețuitoarelor consideră că părinții sau îngrijitorii copiilor care au trecut printr-un abuz online trebuie să beneficieze, de asemenea, de suport din partea specialiștilor, pentru a înțelege mai bine ce i s-a întâmplat copilului. De asemenea, copiii ar trebui să poată alege profesioniștii cu care interacționează, indiferent dacă preferă să discute cu un bărbat sau cu o femeie. Sunt necesare eforturi suplimentare pentru a evita traumatizarea repetată a copiilor și pentru a asigura confidențialitatea la toate etapele procesului de justiție și în furnizarea serviciilor de suport.

Autorii cercetării speră ca aceste recomandări să fie luate în calcul de autoritățile publice, în special de Ministerul Muncii și Protecției Sociale în procesul de elaborare a noului Program Național pentru Protecția Copilului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău