Copiii sunt cei mai afectați de viroză

  • 20 Noiembrie 2014 14:32
Copiii sunt cei mai afectați de viroză

Numărul cazurilor de viroze în municipiul Chișinău este în diminuare comparativ cu săptămânile precedente, potrivit datelor Centrului de Sănătate Publică.

Din numărul total cazuri de îmbolnăviri de peste două mii (2.136) înregistrat săptămâna trecută, cele mai multe au fost în rândul copiilor. 

Medicii susțin că răcirea vremii, umiditatea crescută, vulnerabilitatea organismului, sunt câteva dintre condițiile care favorizează apariția și răspândirea virozelor în această perioadă. Potrivit specialiștilor, până acum, în Municipiul Chișinău, nu s-a înregistrat niciun caz de gripă iar numărul de viroze respiratorii acute este mai mic decât pragul epidemic preconizat. 

”În municipiul Chișinău în instituțiile medicale există suficient vaccin antigripal, pentru profilaxia specifică a gripei. Toată lumea care binevoiește este așteptată la punctele de vaccinare. Trebuie să respectăm un regim adecvat alimentar, bogat în vitamine. Călirea organismului. Mamele se fac responsabile pentru călirea organismului copilului. Acesta nu trebuie nici îmbrăcat sumar dar nici foarte gros ca să transpire și să devină vulnerabil la răceli ”, a declarat Medicul șef adjunct al Centrului de Sănătate Publică, Nicolae Furtună.  

Medicii recomandă oamenilor să evite tratamentele la domiciliu. Potrivit datelor Centrului de Sănătate Publică săptămâna trecută în Municipiul Chișinău  au fost internați 67 de bolnavi dintre care 58 de copii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău