Copiii din Strășeni vor fi alimentați la școală de un agent economic care promite o calitate mai bună a serviciilor

  • 20 Decembrie 2018 11:32
Copiii din Strășeni vor fi alimentați la școală de un agent economic care promite o calitate mai bună a serviciilor

În raionul Strășeni va fi implementat un proiect-pilot de organizare a alimentației copiilor și elevilor în instituțiile educaționale. Noul model va fi bazat pe externalizarea acestor servicii, transmite IPN.

Pentru aceasta, blocurile alimentare, cantinele, depozitele pentru păstrarea produselor vor fi comasate la nivelul localității și vor trece în gestiunea agentului economic, de la care vor fi achiziționate serviciile de alimentație. Astfel, vor fi optimizate cheltuielile și va spori calitatea serviciilor prestate.

Agentul economic va renova și dota cu utilajul necesar spațiile de pregătire și de păstrare a bucatelor, va sigura instruirea și salarizarea personalului.

Totodată, aprovizionarea clădirilor cu servicii de apă și canalizare, conectarea la rețeaua de gaze și instalarea acoperișului se pun în sarcina administrației publice locale.

Contractele cu operatorul economic vor putea fi încheiate pe un termen de până la 5 ani.

Noul model va oferi și elevilor claselor gimnaziale și liceale posibilitatea de a se alimenta la școală cu prânz cald, contra cost. În prezent, toți elevii din clasele primare (139 637 copii) sunt alimentați gratuit. Statul mai achită și două treimi din costul zilnic al alimentației pentru copiii din grădinițe și creșe (149 216 copii).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău