Copiii ar putea fi primiți la grădinițe de la vârsta de doi ani

  • 16 Noiembrie 2018 10:47
Copiii ar putea fi primiți la grădinițe de la vârsta de doi ani

Copiii de doi ani ar putea fi înscriși în instituțiile de educație preșcolară, acum vârsta de admitere fiind de trei ani.

Un proiect de modificare a Codului Educației a fost elaborat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și este suspus dezbaterilor publice pe particip.gov.md, transmite IPN.

Analiza a arătat că în ultimii cinci ani în instituțiile de educație timpurie din țară, anual au fost înscriși peste 17 mii de copii cu vârsta sub trei ani. Anual circa 20 de mii de copii de această vârstă rămân în afara procesului educațional.

Totodată, este menționat că astăzi se constată o cerere ridicată pentru serviciile de educație timpurie pentru copiii cu vârsta sub trei ani, în special datorită disponibilității tinerelor mame de a reveni pe piața forței de muncă. Potrivit ministerului, circa 778 de instituții de educație timpurie din țară, aproape jumătate din grădinițe, au create sau planifică crearea grupelor de creșă pentru copii cu vârsta sub trei ani.

Implementarea proiectului în 2019 se va efectua în limita alocațiilor prevăzute de buget, pentru circa 50% din copiii de doi-trei ani. În perspectivă, extinderea finanțării serviciilor pentru aceasta grupă de vârstă se va efectua în baza Programului de dezvoltare a serviciilor de educație timpurie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău