Coordonatorul ONU pentru ajutor umanitar în Siria, Jan Egeland, și-a anunțat demisia

  • 18 Octombrie 2018 19:27
Coordonatorul ONU pentru ajutor umanitar în Siria, Jan Egeland, și-a anunțat demisia

Coordonatorul ONU pentru ajutor umanitar în Siria, Jan Egeland, și-a anunțat joi demisia, la o zi după ce emisarul ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, a declarat în Consiliul de Securitate al ONU că se va retrage din funcție la sfârșitul lunii noiembrie, relatează dpa, citat de AGERPRES.

Jan Egeland a declarat într-o conferință de presă de la Geneva că succesorul său urmează să fie numit.

'Treaba nu este nici pe jumătate terminată', a declarat diplomatul norvegian, adăugând că momentul plecării sale la sfârșitul lunii următoare este potrivit pentru că 'războiul intră într-o nouă fază'.

El a afirmat că se va concentra pe cea de-a doua slujbă a sa, cea de secretar general al Comitetului Norvegian pentru Refugiați, una din cele mai mari organizații umanitare din lume.

Coordonatorul ONU pentru ajutor umanitar în Siria a salutat faptul că nu au mai existat raiduri aeriene în regiunea siriană Idlib de cinci săptămâni, permițând ajutoarelor să ajungă în zona în care trăiesc circa trei milioane de civili.

Potrivit lui Egeland, militanții islamiști radicali se retrag din Idlib, ultimul bastion al rebelilor, respectând acordul ruso-turc de a crea o zonă tampon demilitarizată, menită să prevină o ofensivă a forțelor guvernului sirian.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău