Cooperarea moldo-estoniană, discutată de Aureliu Ciocoi și Eva-Maria Liimets. Estonia va oferi R.Moldova 100 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19

  • 22 Iunie 2021 18:03
Cooperarea moldo-estoniană, discutată de Aureliu Ciocoi și Eva-Maria Liimets. Estonia va oferi R.Moldova 100 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19

Estonia va oferi Republicii Moldova 100 de mii de doze de vaccin împotriva noului coronavirus. Despre aceasta a anunțat Eva-Maria Liimets, ministrul afacerilor esterne de la Tallinnn, în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său de la Chișinău, Aureliu Ciocoi, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Minsterului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, în cadrul discuției cei doi miniștri au făcut o trecere în revistă a chestiunilor actuale de pe agenda relațiilor bilaterale moldo-estone. Ei au menționat dinamica pozitivă a dialogului politic la nivel înalt și cooperarea în domeniile de interes reciproc.

Aureliu Ciocoi a exprimat gratitudine guvernului Estoniei pentru sprijinul valoros acordat Republicii Moldova în promovarea agendei europene de reforme, inclusiv și pentru faptul că a menținut Republica Moldova printre prioritățile sale privind cooperarea internațională pentru dezvoltare. Această colaborare moldo-estoniană a contribuit la implementarea a peste 250 de proiecte în sfera social-economică în diferite raioane ale Republicii Moldova.

La rândul său, șefa diplomației estoniene a încurajat autoritățile de la Chișinău să continue reformele structurale, în special privind consolidarea statului de drept și combaterea corupției. Totodată, Eva-Maria Liimets și-a confirmat disponibilitatea de a susține în continuare eforturile întreprinse în acest sens, inclusiv privind reglementarea conflictului transnistrean cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Ministrul Aureliu Ciocoi a reiterat invitația adresată omologului său eston de a efectua o vizită oficială în Republica Moldova, în vederea consolidării relațiilor de prietenie și cooperare dintre cele două țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău