Cooperarea energetică și în domeniul înaltelor tehnologii, pe agenda vizitei cancelarului federal german Olaf Scholz în India

  • 26 Februarie 2023 16:00
Cooperarea energetică și în domeniul înaltelor tehnologii, pe agenda vizitei cancelarului federal german Olaf Scholz în India

În a doua zi a vizitei sale oficiale în India, cancelarul federal german Olaf Scholz urma să viziteze companii din Silicon Valley din sudul Indiei, informează Agerpres.

Circa 1.800 de companii germane activează în India. Scholz, care este însoțit în această vizită de reprezentanți ai businessului german, avea planificată apoi o vizită la situl operat de compania germană de software SAP, în metropola înaltelor tehnologii Bengaluru.

Un important subiect de discuții în această vizită îl constituie schimbul de muncitori calificați între cele două țări. În timp ce Germania are nevoie urgentă de muncitori calificați, India duce parțial lipsă de locuri de muncă pentru populația tânără.

Duminică, Scholz avea programate discuții cu muncitori calificați ce doresc să plece la muncă în Germania.

Sunt programate de asemenea discuții asupra cooperării energetice și a luptei comune împotriva schimbărilor climatice.

Scholz are de asemenea planificată o vizită la compania indiană Sun Mobility, ce produce baterii pentru vehiculele electrice. Compania germană Bosch deține aproximativ 25% din acțiunile acestei companii.

India se află pe locul patru în lume în ceea ce privește emisiile de gaze cu efect de seră, după SUA, China și UE. Cu toate acestea, pe cap de locuitor o persoană din India consumă mult mai puțină energie decât un german.

Mulți oameni din India nu au încă acces la energie electrică, iar în unele zone au acces doar la cantități limitate. Pentru a asigura nevoile sale în creștere de energie electrică, India se bazează tot mai mult pe energiile regenerabile în mixul său de energie electrică, dar și pe mai mult cărbune și petrol importate din Rusia.

În final, duminică, în ultima zi a vizitei, Scholz are programată o întâlnire cu echipa de cricket a Indiei. Acest sport este în această fostă colonie britanică aproape la fel de important precum fotbalul în Germania, subliniază dpa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău