Cooperarea economică dintre R. Moldova și Rusia ar putea fi reluată

  • 06 Iulie 2016 08:25
Cooperarea economică dintre R. Moldova și Rusia ar putea fi reluată

Autoritățile Republicii Moldova se așteaptă la o relansare a relațiilor comerciale cu Federația Rusă după discuțiile avute mar'i, 5 iulie, la Chișinău în cadrul unei comisii interguvernamentale pentru cooperare economică.

 Reprezentanții celor două delegații au convenite asupra necesității elaborării unei foi de parcurs în acest sens.

Delegația rusă este condusă de controversatul vicepremier Dmitri Rogozin, cunoscut pentru declarațiile sale scandaloase.

Șeful delegației moldovenești, ministrul Economiei Octavian Calmîc, a declarat că au fost trecute în revistă cele mai sensibile subiecte, cum ar fi taxele vamale impuse de Rusia la produsele agricole moldovenești după semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, posibilitatea reluării exporturilor, cooperarea în domeniul energetic și cel vamal, etc.

La rândul său, Dmitri Rogozin a menționat că în luna noiembrie urmează să se desfășoare ședința comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică. El a plecat ieri la Tiraspol unde s-a întâlnit cu reprezentanții administrației separatiste transnistrene, iar astăzi, înainte de plecare va avea întrevederi de totalizare cu premierul Pavel Filip.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău