Convorbirea telefonică a ministrului de externe, Nicu Popescu, cu omologul său din Ucraina, Dmytro Kuleba

  • 06 August 2021 18:10
Convorbirea telefonică a ministrului de externe, Nicu Popescu, cu omologul său din Ucraina, Dmytro Kuleba

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, a avut o discuție telefonică cu ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, care a adresat felicitările sale cu ocazia învestirii noului Guvern.

În cadrul discuțiilor au fost abordate elemente cheie de pe agenda de cooperare, fiind menționată deschiderea Republicii Moldova de a intensifica activitatea în cadrul parteneriatului strategic cu Ucraina, inclusiv în domeniul integrării europene în formatul Trio asociat – Republica Moldova, Georgia, Ucraina, precum și de a consolida dialogul politic la toate nivelurile.

Miniștrii de externe Nicu Popescu și Dmytro Kuleba au stabilit drept priorități comune pentru perioada imediat următoare implementarea proiectelor de infrastructură, cooperarea în domeniul energetic și intensificarea schimburilor comercial-economice.

Cei doi oficiali au efectuat, de asemenea, un schimb de opinii cu privire la situația din estul Ucrainei. În context, Nicu Popescu a reiterat poziția Republicii Moldova de susținere fermă a suveranității, independenței și integrității teritoriale a Ucrainei în strictă conformitate cu frontierele internațional recunoscute.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău