Convorbire telefonică Zelenski-Von der Leyen; Ucraina așteaptă prima tranșă a ajutorului financiar european

  • 02 Ianuarie 2023 18:54
Convorbire telefonică Zelenski-Von der Leyen; Ucraina așteaptă prima tranșă a ajutorului financiar european

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis luni pe Twitter, după o discuție telefonică cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că Ucraina așteaptă să primească în ianuarie prima tranșă din ajutorul de 18 miliarde de euro promis de UE acestei țări pentru a-i susține finanțele în timp ce continuă războiul cu Rusia, relatează agențiile Reuters și EFE.

Zelenski i-a mulțumit Ursulei von der Leyen pentru sprijinul oferit și a adăugat că-și vor coordona împreună pașii pentru desfășurarea unui summit Ucraina-UE.

''În prima mea conversație în acest nou an cu președintele Zelenski i-am transmis sprijinul meu din toată inima și cele mai bune urări pentru 2023 populației Ucrainei'', a scris Ursula la rândul ei, tot pe Twitter, mesaj în care a confirmat că UE va începe în curând să transfere Kievului sume din ajutorul de 18 miliarde de euro.

''UE va fi alături de voi alături de voi atât timp cât va fi nevoie. Susținem lupta voastră eroică. O luptă pentru libertate și împotriva agresiunii brutale'', a adăugat ea în același mesaj, amintind că UE ajută de asemenea Ucraina iarna aceasta ''cu generatoare, becuri, adăposturi și autobuze școlare'', ca răspuns la atacurile rusești asupra infrastructurii energetice ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău