Convorbire telefonică Putin-Merkel în legătură cu instituirea legii marțiale în Ucraina

  • 27 Noiembrie 2018 09:03
Convorbire telefonică Putin-Merkel în legătură cu instituirea legii marțiale în Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin i-a împărtășit cancelarului federal german Angela Merkel "profunda îngrijorare" a Moscovei după instaurarea în Ucraina a legii marțiale, cerându-i Angelei Merkel să descurajeze Kievul în legătură cu orice acțiune "negândită", a anunțat marți Kremlinul, într-un comunicat citat de AFP, potrivit Agerpres.

Cei doi lideri de stat au avut o convorbire la telefon la inițiativa părții germane, pentru a discuta despre "incidentul periculos" care a avut loc duminică în Marea Neagră, potrivit aceleiași surse.

În timpul acestei convorbiri cu Angela Merkel, Vladimir Putin "și-a exprimat profunda îngrijorare în legătură cu decizia Kievului de a-și aduce forțele armate în stare de alertă și de a instaura legea marțială", se spune în comunicat.

Președintele rus a denunțat "acțiunile de provocare ale părții ucrainene și încălcarea grosolană a normelor de drept internațional de către navele militare ale acesteia", subliniază comunicatul.

De asemenea, Putin și-a exprimat "speranța că Berlinul va putea influența autoritățile ucrainene pentru a le descuraja în legătură cu ulterioare acțiuni negândite", adaugă textul comunicatului emis de Kremlin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău