Convorbire Putin-Macron, înaintea unei reuniuni privind Nagorno-Karabah

  • 10 Ianuarie 2021 21:00
Convorbire Putin-Macron, înaintea unei reuniuni privind Nagorno-Karabah

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său francez Emmanuel Macron au avut duminică o convorbire telefonică, în ajunul unei întâlniri tripartite între liderii rus, azer și armean privind Nagorno-Karabaha, au anunțat, potrivit unui comunicat, Palatul Elysée și Kremlinul, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Vladimir Putin urmează să-i primească luni la Moscova pe președintele azer Ilham Aliev și prim-ministrul armean Nikol Pashinyan pentru discuții trilaterale privind aplicarea acordului de încetare a ostilităților în Nagorno-Karabah, semnat pe 9 noiembrie sub egida Rusiei.

Rusia, Franța și Statele Unite coprezidează Grupului OSCE de la Minsk, principalul mediator internațional în acest conflict de la mijlocul anilor '90.

''Având în vedere (...) stabilizarea situației din Nagorno-Karabah, s-a observat că, în primul rând, în cadrul acestei reuniuni, vor fi luate în considerare noi măsuri pentru asigurarea unei vieți pașnice în regiune', a indicat Kremlinul.

Emmanuel Macron ''a insistat asupra aspectelor umanitare și a reamintit necesitatea inițierii unei activități care să conducă la o soluționare politică, care va necesita coordonare internațională'', a indicat, la rândul său, Palatul Elysée, precizând că cei doi șefi de stat ''au convenit să mențină o coordonare strânsă în această perspectivă''. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău