Controlul de frontieră pentru mărfurile supuse verificării de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor va fi eficientizat

  • 14 August 14:10
Controlul de frontieră pentru mărfurile supuse verificării de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor va fi eficientizat

Controlul de frontieră pentru mărfurile supuse verificării de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) va fi eficientizat. Guvernul a aprobat, la inițiativa Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, modificări la Regulamentul privind modul de trecere a frontierei de stat pentru mărfurile supuse controlului de către ANSA. Astfel, urmează a fi redusă frecvența controlului fizic și de identitate al mărfurilor alimentare de origine non-animală, transmite Guvernul.

De asemenea, luând în considerare practica Țărilor Baltice și a României, aceste ajustări au potențialul de a reduce semnificativ durata controlului și timpul de așteptare a loturilor de mărfuri la punctele de trecere a frontierei de stat.

Modificările au fost propuse pentru a corecta deficiențele în aplicarea legii, care au implicat costuri și întârzieri pentru agenții economici.

Totodată, proiectul asigură corelarea actului normativ cu bunele practici ale țărilor Uniunii Europene. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-4,48
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Wed
1
Thu
0
Fri
0
Sat
-0
Sun
-0
Arhivă Radio Chișinău