Controale și sancțiuni, în contextul respectării restricțiilor impuse din cauza pandemiei. Trei frizerii au fost închise

  • 16 Iulie 2020 12:11
Controale și sancțiuni, în contextul respectării restricțiilor impuse din cauza pandemiei. Trei frizerii au fost închise

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Afacerilor Interne, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Agenția Națională Transport Auto continuă desfășurarea  acțiunilor de prevenire și control a răspândirii infecției COVID-19 pe teritoriul țării, în contextul relaxării măsurilor de restricție, aprobate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Pe parcursul săptămânii precedente, au fost supuse verificării de către specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică,  231 obiective, dintre care la 45 obiective au fost atestate abateri de la normele stabilite. Au fost aplicate 25 procese verbale și sistată activitatea a 4 unități de prestări servicii, dintre care 3 frizerii.

În perioada 8-14 iulie curent, inspectorii ANSA au efectuat 453 controale și 25 controale comune cu Inspectoratul General de Poliție, ANSP și APL. Urmare, au fost stabilite 55 neconformități. Au fost verificate repetat 48 piețe agroalimentare, urmare fiind întocmite 27 procese verbale.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării monitorizează permanent situația în locurile publice (parcuri, stații de așteptare, curțile blocurilor), pentru responsabilizarea populației privind respectarea măsurilor de sănătate publică.

Totodată, aceștia sunt antrenați în controale comune cu ANSP și ANSA. Urmare a măsurilor întreprinse pe parcursul săptămânii trecute, au fost documentate 338 de contravenții, cele mai multe încălcări ale cetățenilor, fiind constatate în locurile publice- 131.

De asemenea, au fost înregistrate 179 apeluri la Serviciul 112, cu privire la informarea despre încălcările măsurilor de prevenire a infecției COVID-19, observate în locurile publice. Prin urmare, persoanele care nu s-au conformat cerințelor au fost sancționate.

Totodată, au fost documentate 100 cazuri în care cetățenii nu au respectat regimul de autoizolare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău