Contribuabilii din domeniul transportului rutier în regim de taxi, verificați de SFS și ANTA

  • 29 Mai 11:46
Contribuabilii din domeniul transportului rutier în regim de taxi, verificați de SFS și ANTA

Serviciul Fiscal de Stat a efectuat în perioada ianuarie – mai anul curent, 33 de controale fiscale prin metoda verificării operative în zona adiacentă a Aeroportului Internațional Chișinău, dintre care 13 controale împreună cu echipele mobile de control în trafic ale Agenției Naționale de Transport Auto, în privința contribuabililor din domeniul transportului rutier în regim de taxi, informează SFS.

În rezultat, au fost stabilite 8 cazuri de nerespectare a prevederilor legislației, în parte ce ține de neeliberarea bonului de casă în cazul decontării mijloacelor bănești în numerar, cu aplicarea ulterioară a amenzilor fiscale în sumă de circa 40 mii lei.

De asemenea, au fost întocmite 29 de procese verbale contravenționale, fiind aplicate amenzi în sumă totală de 69 mii lei, inclusiv 20 procese întocmite pe domeniul de activitate desfășurat de către Agenția Națională de Transport Auto.

Totodată, au fost constatate 5 cazuri de activitate ilicită în domeniul transportului de persoane în regim de taxi, fiind întocmite procese verbale și aplicate amenzi în sumă totală de 8,5 mii lei.

Reamintim că, Serviciul Fiscal de Stat desfășoară continuu măsuri de promovare a utilizării echipamentelor de casă și control în cazul decontării mijloacelor bănești în numerar și eliberarea bonului de casă în domeniul transportului rutier în regim de taxi, cât și de combatere a fenomenului de transport ilicit de persoane în regim de taxi, prin efectuarea controalelor fiscale prin metoda verificării operative.

Acțiunile se desfășoară periodic, împreună cu echipele mobile de control în trafic ale Agenției Naționale de Transport Auto.

Autoritatea fiscală îndeamnă toți contribuabilii la respectarea legislației fiscale, eliberarea bonurilor fiscale la decontările în numerar, înregistrarea activității de întreprinzător și onorarea obligațiilor fiscale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Sat
19
Sun
19
Mon
22
Tue
24
Wed
25
Arhivă Radio Chișinău