Contrabandă cu țigări prin intermediul trenului Chișinău-București, depistată de Poliția de Frontieră Iași. Reacția CFM

  • 17 Februarie 2020 14:08
Contrabandă cu țigări prin intermediul trenului Chișinău-București, depistată de Poliția de Frontieră Iași. Reacția CFM

Poliția de Frontieră Iași a descoperit peste 410.000 de țigarete (20.539 de pachete), ascunse în diferite locații în vagoanele unui tren internațional, care urma să intre în România din Republica Moldova.

Potrivit unui comubnicat al instituției, în Punctul de Trecere a Frontierei Iași Feroviar, pe sensul de intrare în România, s-au prezentat, la 16 februarie, 21:30, pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei de stat, călătorind ca însoțitori ai unor vagoane ale trenului accelerat 401, care circula pe traseul Chișinău – Iași - București, șase cetățeni români, cu vârste cuprinse între 35 și 48 de ani.

„În baza unor informații deținute, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași împreună cu lucrătorii vamali au desfășurat o acțiune specifică pe timpul căreia au efectuat un control asupra vagoanelor trenului. Astfel, au fost descoperite ascunse și nedeclarate, în cușetele de serviciu, în plafoane, deasupra și dedesubtul chiuvetelor de la capătul vagoanelor nr. 1, 2 și 4, respectiv în pereții din capătul vagonului nr. 6, 410.780 de țigarete (20.539 de pachete), de proveniență R. Moldova. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării țigaretelor în valoare totală de 293.913 de lei românești (Peste 1,181 milioame de lei), în vederea confiscării și sancționarea contravențională a persoanelor cu amenzi în valoare totală de 50.000 de lei (circa 201.000 de lei). Deoarece unul dintre cei șase însoțitori a mai fost descoperit în decursul ultimului an încercând să introducă ilegal țigarete, acesta este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră Iași.

Într-un comunicat emis astăzi, „Calea Ferată din Moldova” (CFM) din R.Moldova anunță că a luat act de acțiunile de verificare inițiate de către polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași, împreună cu lucrătorii vamali, asupra vagoanelor trenului Chișinău - București.

„CFM a inițiat o anchetă de serviciu în vederea elucidării circumstanțelor celor întâmplate și impunerii de măsuri suplimentare pentru evitarea cazurilor de acest gen. Angajații CFM implicați în acțiunile respective vor fi pedepsiți în strictă conformitate cu legislația în vigoare”, susțin reprezentanții întreprinderii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău