Contrabandă cu implanturi dentare și proteze, în sumă de peste trei milioane de lei

  • 07 August 2019 11:30
Contrabandă cu implanturi dentare și proteze, în sumă de peste trei milioane de lei

Implanturi dentare și articole pentru proteze dentare, inclusiv aparataj pentru cabinete stomatologice, în valoare de trei milioane de lei, au fost introduse în țară prin contrabandă. Potrivit poliției, organizator și beneficiar este un cetățean turc, care a pus la cale activitatea prin complicitate cu cetățeni moldoveni, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției menționează că rețeaua infracțională a fost organizată din 2017 și până în prezent. Cetățenii moldoveni implicați asigurau traversarea mărfurilor prin punctele vamale, introducându-le în țară fără ca acestea să fie supuse controlului vamal.

Obiectele importate din Turcia, erau introduse fraudulos pe teritoriul Republicii Moldova, atât print punctul vamal Leușeni, cât și prin Aeroportul Internațional Chișinău. Ulterior, mărfurile erau comercializate clinicilor stomatologice private, cu un preț mai redus față de prețurile oficiale.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, au fost reținute patru persoane. Este vorba despre trei moldoveni și un cetățean al Turciei, cu vârstele cuprinse între 28 și 61 de ani. În caz de condamnare, aceștia riscă închisoare pe un termen de la 3 la 10 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău