Contingentul KFOR-14, la detașarea căruia a participat președinta Maia Sandu, și-a preluat responsabilitățile în Kosovo

  • 16 Ianuarie 2021 13:32
Contingentul KFOR-14, la detașarea căruia a participat președinta Maia Sandu, și-a preluat responsabilitățile în Kosovo

Contingentele Armatei Naționale în misiunea KFOR au făcut transfer de autoritate. Ceremonia a avut loc în Baza multinațională „Camp Vilaggio Italia” din localitatea Pech, Kosovo, informează Ministerul Apărării.

În cadrul evenimentului, la care au participat reprezentanți ai conducerii operațiunii KFOR, comandantul celui de-al 13-lea contingent moldovenesc, locotenent-colonel Veaceslav Corcodel, a predat drapelul și responsabilitățile funcției locotenent-colonelului Anton Anghelcev, care urmează să ocupe acest post în următoarele șase luni. Ofițerii, sergenții și soldații moldoveni din cel de-al 14-lea contingent au preluat atribuțiile colegilor și au jurat să îndeplinească cu responsabilitate misiunile din aria de operații, se mai arată în comunicatul ministerului.

La final de misiune, pentru profesionalismul manifestat la îndeplinirea atribuțiilor, militarii moldoveni din KFOR-13 au fost decorați cu medalia „In service of peace and freedom „BALKANS” (În serviciul păcii și libertății) de către comandantul Comandamentului Regional Vest (Regional Command-West — RCW), colonel Gianluca Figus. La rândul său, locotenent-colonelul Corcodel a înmânat din partea Ministerului Apărării al Republicii Moldova medaliile „Consolidarea Frăției de Arme”, „Pentru Misiuni Umanitare și de Menținere a Păcii”, și „Pentru Cooperare” unui grup de militari din subdiviziunile RCW.

Amintim că cel de-al paisprezecelea contingent al Armatei Naționale, format din 40 de militari profesioniști, dintre care șapte geniști și un pluton de 33 de infanteriști, a fost detașat la 11 ianuarie 2021, în cadrul unui eveniment la care a participat și președinta Maia Sandu, comandant Suprem al Forțelor Armate.

Mandatul contingentului KFOR-14 în Kosovo va dura șase luni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău