Contactele SUA cu Venezuela vizează 'îndepărtarea' lui Maduro (Casa Albă)

  • 21 August 2019 19:43
Contactele SUA cu Venezuela vizează 'îndepărtarea' lui Maduro (Casa Albă)

Contactele 'la nivel foarte înalt' între SUA și Venezuela, evocate de Donald Trump, vizează de fapt 'îndepărtarea' lui Nicolas Maduro, căruia Washingtonul nu îi mai recunoaște legitimitatea, a asigurat miercuri Casa Albă, potrivit France Presse.

'Așa cum președintele (american) a spus în mai multe rânduri cu scopul de a pune capăt furtului de resurse ale poporului venezuelean și represiunii persistente, Maduro trebuie să plece', a comunicat consilierul american pentru securitate națională John Bolton într-o postare pe Twitter.

'Cei pe care noi îi contactăm în spatele lui Maduro nu vorbesc decât despre plecarea sa și despre alegeri libere', a adăugat Bolton, un consilier apropiat al lui Donald Trump, lăsând să se înțeleagă că singurele schimburi de opinii au loc cu membri ai taberei liderului socialist dispuși să contribuie la căderea sa.

Președintele SUA declarase marți că Washingtonul vorbește 'cu mai mulți reprezentanți ai Venezuelei'. 'Noi ajutăm Venezuela cât mai bine putem', a spus el.

'Nu vreau să spun cu cine, dar noi discutăm la un nivel foarte înalt', a adăugat Donald Trump.

'Confirm că există de câteva luni contacte între înalți funcționari ai guvernului SUA, Donald Trump, și ai guvernului bolivarian pe care îl prezidez', a răspuns Nicolas Maduro la radio și la televiziune. Ca pentru a tăia din scurt ideea că aceste contacte au loc cu membri ai anturajului său fără a le fi dat aprobarea, el a insistat asupra faptului că aceștia au primit 'autorizația sa expresă' pentru aceasta.

Din ianuarie, SUA îl recunosc pe opozantul Juan Guaido ca președinte interimar al acestei țări sud-americane aflată în criză și nu au încetat să-și întărească sancțiunile și presiunea diplomatică pentru a-l determina pe Nicolas Maduro să se retragă. Dar ceea ce ei sperau a fi o campanie fulger s-a împotmolit și, după șapte luni, liderul socialist este în continuare la putere, în pofida sprijinului adus de peste 50 de țări lui Juan Guaido.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:2,57 m/s
Fri
26
Sat
26
Sun
22
Mon
22
Tue
23

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău