Consumatorii afectați de întreruperile de energie din 11 aprilie pot cere compensații

  • 16 Aprilie 2020 14:27
Consumatorii afectați de întreruperile de energie din 11 aprilie pot cere compensații

Consumatorii de energie electrică, care, în data de 11 aprilie, au fost realimentați cu energie după ora 13:00, au dreptul să solicite plata compensațiilor pentru depășirea indicatorului de continuitate, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Operatorii sistemelor de distribuție a energiei electrice vor calcula și achita compensațiile pentru depășirea duratelor admisibile ale întreruperilor programate și neprogramate în temeiul sesizării recepționate de la consumatorul final prin: apel telefonic la serviciul 24/24, poștă electronică, poșta, cerere depusă în oficiul comercial sau alte oficii de relații cu operatorul de sistem/furnizorul de energie electrică. Compensațiile calculate vor fi incluse în factura pentru luna următoare.


ANRE precizează că durata admisă a unei întreruperi neprogramate pentru consumatorii de energie electrică din mediul urban este de 6 ore. În cazul depășirii acestui indicator, consumatorii afectați de întrerupere pot solicita operatorului de sistem plata unei compensații bănești, mărimea căreia va fi calculată de către operator.

Un incendiu a izbucnit, în data de 11 aprilie, la stația electrică 110/10kV din sectorul Botanica al capitalei. Avaria a lăsat fără curent electric aproximativ 40 de mii de consumatori din sector, anunța furnizorul.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău