Consulii onorifici ai mai multor state au fost în Parlamentul de la Chișinău, unde au discutat cu membri ai Comisiei politică externă

  • 17 Aprilie 19:48
Consulii onorifici ai mai multor state au fost în Parlamentul de la Chișinău, unde au discutat cu membri ai Comisiei politică externă

Comisia politică externă și integrare europeană a organizat, astăzi, o reuniune a consulilor onorifici care activează în Republica Moldova, iar discuțiile s-au axat pe subiecte legate de diplomația economică. La discuții au mai participat reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării și ai Ministerului Afacerilor Externe.

Discuțiile au avut drept scop identificarea instrumentelor pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale, în special economice, dintre Republica Moldova și alte state. „Diplomația economică reprezintă un pilon fundamental al politicii externe a oricărei țări, iar Republica Moldova nu face o excepție. Într-o lume tot mai interconectată și mai competitivă, este esențial să ne consolidăm eforturile pentru a promova interesele economice ale țării noastre și pentru a atrage investiții străine în sectoarele-cheie ale țării”, a remarcat președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru.

De asemenea, președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru, a accentuat că printre obiectivele autorităților se regăsesc identificarea și valorificarea oportunităților de afaceri, consolidarea parteneriatelor strategice și atragerea investițiilor. „Republica Moldova se află într-un moment crucial al parcursului său de dezvoltare economică și integrare europeană. Avem oportunitatea de a atrage investiții cu potențial ridicat, precum este tehnologia informației, agricultura, turismul și producția industrială”, a adăugat deputata Ina Coșeru.

Vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman a îndemnat consulii onorifici să rămână alături de Republica Moldova și să ajute cetățenii săi. „Acum, este nevoie de mobilizare, de organizare și de multă încredere. Îndemnul nostru este să ajutați Republica Moldova să devină parte a lumii libere și democratice, pentru că acolo este locul ei”, a conchis vicepreședinta Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău