Construcția sistemului de iluminat public cu suportul UE în satul Feștelița, raionul Ștefan-Vodă

  • 20 August 2020 15:03
Construcția sistemului de iluminat public cu suportul UE în satul Feștelița, raionul Ștefan-Vodă

A avut loc vizita în teren a reprezentanților Agenției pentru Eficiență Energetică în vederea verificării calității lucrărilor efectuate la etapa actuală a proiectului ,,Construcția Sistemului de iluminat public  (SIP) cu utilizarea sistemului inteligent de management energetic în s. Feștelița, r-nul Ștefan-Vodă”.

Contractul de Grant a fost semnat în data de 28 februarie 2020,  proiectul fiind finanțat de către Uniunea Europeană prin programul „Convenția primarilor - proiecte demonstrative”, iar Agenția pentru Eficiența Energetică  are statut de cofinanțator în cadrul acestui proiect.

Principalul obiectiv al proiectului este construcția/extinderea și eficientizarea SIP în s. Feștelița, reducerea consumului de energie electrică și nu în ultimul rând, micșorarea emisiilor de CO2 care au impact negativ asupra mediului înconjurător.

Valoarea totală a proiectului constituie 1 892 216,58  lei.

În acest context sunt implementate următoarele măsuri de eficiență energetică: modernizarea/extinderea SIP, utilizând 114 corpuri de iluminat de tip LED și 2 corpuri de iluminat cu panou fotovoltaic, măsuri de Management Energetic: Sistem de control și monitorizare a iluminatului public cu PLC ( POWER Line Comunication).

În urma acestor măsuri, se va reduce considerabil emisiile de CO2 în atmosferă ceea ce va contribui considerabil la protecția mediului, se vor îmbunătăți condițiile de viață și a securității publice pentru populația rurală.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău