Construcția „Noului Drum European” în raionul Ungheni, amânată pentru o perioadă nedefinită, anunță ministrul Chiril Gaburici

  • 02 Decembrie 2018 09:56
Construcția „Noului Drum European” în raionul Ungheni, amânată pentru o perioadă nedefinită, anunță ministrul Chiril Gaburici

Locuitorii a 20 de localități din raionul Ungheni vor trebui să mai aștepte până când drumul care va asigura conexiunea lor la rețeaua de drumuri naționale va fi modernizat.

Astfel, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, le-a spus primarilor din raionul Ungheni, cu care s-a întâlnit la sfârșitul acestei săptămâni, că decizia ține de rezilierea contractului cu antreprenorul care urma să se ocupe de reparația acestui tronson, deoarece, după expirarea a 78% din timpul rezervat reparației, doar 2% din volumul lucrărilor a fost executat, transmite INFOTAG.

"Drumul Cornești - Boghenii-Noi - Năpădeni (M5), care are o lungime pe peste 34 km, va fi reproiectat în cel mai scurt timp și va fi supus licitației, iar Banca Mondială asigură linia de creditare pentru construcția acestuia. Astfel, lucrările urmează să înceapă în primăvara anului 2019, imediat ce condițiile meteo vor fi favorabile", a menționat ministrul.

El a promis că va avea grijă personal ca "noul drum european" să fie construit calitativ și în termen, deoarece traseul este unul foarte important pentru regiune și asigură accesul locuitorilor din regiune la 31 de instituții de învățământ, 10 instituții medicale, obiective turistice, stația de cale ferată, precum și la 28 de întreprinderi.

Drumul Cornești - Boghenii-Noi - Năpădeni (M5) a fost inclus în 2015 în programul de dezvoltare a drumurilor locale, implementat cu sprijinul financiar al Băncii Mondiale ($80 mil.). Costul estimat al lucrărilor de modernizare a drumului (la început era vorba de cea tronsonul 25) era de 100 mil. lei. A fost organizată o licitație și a fost selectat un contractant, care însă nu și-a îndeplinit obligațiile, notează INFOTAG.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău