Construcția șoselei de centură Comrat se efectuează cu susținerea BEI

  • 03 Noiembrie 2020 16:10
Construcția șoselei de centură Comrat se efectuează cu susținerea BEI

Lucrările de construcție a drumului de ocolire a orașului Comrat, traseul național M3, prezintă un progres de 34%. Lucrările au demarat la începutul lui februarie 2019 din banii alocați de Banca Europeană de Investiții (BEI), transmite MOLDPRES cu referire la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

În prezent, se execută lucrări de așternere a straturilor de bază, lucrări de construcție a terasamentului, podurilor și podețelor, așternerea straturilor rutiere.

„Reabilitarea acestui traseu va reduce zgomotul și poluarea aerului din oraș, va elibera drumurile locale de traficul mașinilor de mare tonaj și va reduce timpul de deplasare, asigurând confortul participanților la trafic”, explică surse de la ASD.

Conform sursei citate, până la sfârșitul lunii ianuarie a anului 2022, este preconizată finalizarea construcției drumului cu două benzi de circulație, de către antreprenorul din Turcia. 

Drumul de ocolire a orașului Comrat are o lungime de 18,2 km cu o investiție a construcției de peste 29 milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău