Constantin Codreanu insistă asupra rezolvării problemelor birocratice cu care se confruntă cetățenii români din RM

  • 01 Februarie 2017 17:53
Constantin Codreanu insistă asupra rezolvării problemelor birocratice cu care se confruntă cetățenii români din RM

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Parlamentul României, deputatul Constantin Codreanu, a abordat în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul R. Moldova la București problema cetățenilor români din R. Moldova care își pierd cetățenia.

Deputatul a afirmat că, în afară de obținerea unei ordonanțe de urgență care să rezolve situația în care se află mii de cetățeni români, care își pierd cetățenia, e nevoie de reglementarea posibilității transcrierii actelor de stare civilă în reședințele de județ, astfel încât să fie evitată supraaglomerarea creată în prezent la Direcția Publică de Evidență a Persoanelor și Stare Civilă a Sectorului 1, București, se menționează într-un comunicat de presă.

Cei doi au discutat și aspecte legate de relațiile bilaterale, promovarea parteneriatelor dintre cele două state, precum și noi posibilități de cooperare, în special, în domeniul de activitate al Comisiei parlamentare.

Recent, Constantin Codreanu a discutat problema cetățenilor români din Republica Moldova, care nu-și pot preschimba actele de identitate din cauza unor inadvertențe birocratice și cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:6,17 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău