Constantin Codreanu anunță că va depune o cerere către Autoritatea Națională pentru Cetățenie, pentru retragerea cetățeniei române a lui Ion Chicu

  • 24 Mai 2020 17:00
Constantin Codreanu anunță că va depune o cerere către Autoritatea Națională pentru Cetățenie, pentru retragerea cetățeniei române a lui Ion Chicu

Parlamentarul român Constantin Codreanu anunță că va depune, luni, o cerere către Autoritatea Națională pentru Cetățenie, pentru retragerea cetățeniei române a lui Ion Chicu, în contextul declarațiilor antiromâne făcute de acesta. Totodată, ca cetățean al Republicii Moldova, el cere demisia premierului Ion Chicu.

Constantin Codreanu denunță declarația “războinică” a premierului, care în opinia lui este echivalentul unei fapte ce lezează prestigiul României. El amintește că "cetățenia română se poate retrage persoanei care, aflată în străinătate, săvârșește fapte deosebit de grave prin care vatămă interesele statului român sau lezează prestigiul României".

Totodată, parlamentarul scrie că „enormitățile prezentate de Chicu cu privire la situația epidemiologică din Republica Moldova comparată cu cea din România sunt contrazise de statisticile la zi. O manipulare care nici măcar nu merită comentată. Ceea ce e revoltător e că astfel de atacuri sunt lansate de premierul statului care primește ajutor umanitar din țara pe care o atacă - echipamente de milioane de euro și cadre medicale (unele dintre ele infectate în timpul misiunii umanitare). Să vorbești despre corupția în alte state din capitala statului care a intrat în istorie cu "furtul miliardului" este absolut jenant”, a mai comentat C. Codreanu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău