Consolidarea relațiilor bilaterale și oportunitățile de cooperare, discutată de miniștrii de externe ai Republicii Moldova și Slovenia

  • 03 Septembrie 18:50
Consolidarea relațiilor bilaterale și oportunitățile de cooperare, discutată de miniștrii de externe ai Republicii Moldova și Slovenia

Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu viceprim-ministra și ministra Afacerilor Externe și Europene al Sloveniei, Tanja Fajon. În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au discutat despre consolidarea relațiilor bilaterale și explorarea de noi oportunități de cooperare între Republica Moldova și Slovenia.

 
De asemenea, cei doi au abordat subiectul care vizează proiectele din țara noastră care urmează să beneficieze de finanțare din partea Sloveniei, precum și perspectivele de aprofundare a colaborării în domeniul afacerilor europene prin schimburi de bune practici.
 
Ministrul Afacerilor Externe și Europene al Sloveniei, Tanja Fajon, a reconfirmat disponibilitatea părții slovene de a împărtăși experiența țării sale în procesul de aderare la Uniunea Europeană.
 
„Slovenia este dornică să sprijine Republica Moldova în parcursul său european și să contribuie la dezvoltarea unei relații solide și fructuoase între țările noastre”, a menționat ministra Tanja Fajon.
 
„I-am mulțumit omologului meu, Tanja Fajon, pentru sprijinul pe care Slovenia îl oferă Republicii Moldova în procesul nostru de reformă. Contribuția Sloveniei, prin expertiza sa, ne va ajuta să ne racordăm la standardele europene. Prin colaborarea strânsă cu parteneri de încredere precum Slovenia, Republica Moldova va putea avansa mai rapid pe drumul european, iar acest lucru va aduce beneficii reale cetățenilor noștri”, a scris Mihai Popșoi pe pagina sa de Facebook. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
19
Mon
20
Tue
22
Wed
19
Thu
20
Arhivă Radio Chișinău