Consolidare media la Orhei sau „corupere” a jurnaliștilor? Reprezentanți ai posturilor TV, care ar fi afiliate lui Șor, fac angajări la Euro TV și Orhei TV

  • 05 Septembrie 2018 10:28
Consolidare media la Orhei sau „corupere” a jurnaliștilor? Reprezentanți ai posturilor TV, care ar fi afiliate lui Șor, fac angajări la Euro TV și Orhei TV

Mai mulți jurnaliști susțin că au primit oferte din partea reprezentanților posturilor de televiziune Euro TV și Orhei TV (anterior Alt TV), beneficiarii cărora sunt persoane afiliate primarului de la Orhei, Ilan Șor.

Administratorul celor două posturi de televiziune, Dumitru Chitoroagă, „reprezentant împuternicit” al Partidului Șor, confirmă că, în prezent, administrația pregătește lansarea unui nou concept al celor două televiziuni și este în căutare de personal, dar neagă faptul că aceste posturi ar reprezenta interesele lui Ilan Șor. 

Oficial, beneficiara celor două posturi de televiziune este Rita Țvik, autoarea cărții „Viața și destinul”, o biografie a tatălui lui Ilan Șor, Miron Șor. Potrivit Anticoruptie.md, ea este și fondatoarea Agenției de știri Novosti-Moldova (НОВОСТИ-МОЛДОВА), iar soțul ei, Vladimir Novosadiuc, este șeful Agenției Sputnik Moldova. Cei doi soți au fost vizați în raportul Kroll, compania angajată de autoritățile Republicii Moldova să investigheze fraudele bancare. Potrivit documentului, Rita Țvik și Vladimir Novasadiuc, ambii acționari la Unibank, au împrumutat de la firma Harrogate Consulting LLP câte 12 milioane de lei. Mai mult, presa a relatat că, în 2014, ambii au intermediat preluarea Euro TV și Alt TV de către primarul de la Orhei.


Vladimir Novosadiuc (stânga), Ilan Șor (mijloc) și Rita Țvik (dreapta). Sursa foto: Facebook

Rita Țvik este și fondatoarea Klassika Media SRL, firmă care a fondat Media Resurse SRL și Alternativ-TV SRL, cele care gestionează posturile de televiziune. Acum, potrivit declarațiilor depuse la Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA), compania care deține cele două posturi de televiziune este Media Resurse SRL.

Continuarea pe MEDIA AZI.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău