Consiliul Municipal Chișinău a numit un nou secretar interimar

  • 04 Iulie 2017 10:00
Consiliul Municipal Chișinău a numit un nou secretar interimar

Consiliului Municipal Chișinău l-a numit marți, 4 iulie, cu votul a 30 de consilieri prezenți la ședință, secretar interimar al CMC pe Adrian Talmaci. Acesta este secretar în cadrul Preturii sectorului Râșcani.

Aleșii locali s-au întrunit astăzi în ședință, începând cu ora 08.30, după ce joia trecută consilierii PSRM, PPEM, PCRM, PPN, PLDM și PD  nu au reușit să aleagă un secretar și au amânat examinarea acestei chestiuni pentru astăzi. Atunci aleșii locali au examinat candidaturile Ludmilei Cutasevici, responsabilă de coordonarea activității CMC, a lui Vadim Brânzaniuc, șeful Direcției relații cu publicul și a lui Tudor Tofan, specialist principal în cadrul Direcției juridice.

Consilierii au votat astăzi și componența unei comisii, care, timp de 20 de zile, urmează să organizeze un concurs pentru a alege secretarul CMC cu funcție permanentă, după ce fostul secretar Valeriu Didencu a demisionat, fiind cercetat într-un dosar de corupție.

Tot pentru astăzi, primarul Capitalei Dorin Chirtoacă a convocat o nouă ședință extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău, după ce întrunirea de vineri nu s-a mai ținut din lipsă de cvorum, la ea participând doar 15 consilieri liberali. Ședința a fost programată pentru ora 10.00, însă nu a avut loc, întrucât liberalii nu au intrat în sală, unde se desfășura deja ședința consilierilor din celelalte fracțiuni.

La ședința CMC convocată de Dorin Chirtoacă ar urma să fie examinată inclusiv chestiunea privind numirea a doi noi viceprimari, la aceste funcții fiind propuși șeful direcției Sănătate a Primăriei, Mihai Moldovanu, și fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu.

Primăria municipiului Chișinău, potrivit legii, ar trebui să aibă patru viceprimari. În prezent, funcția de viceprimar o deține doar Nistor Grozavu, care este cercetat penal sub control judiciar în dosarul parcărilor cu plată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău