Consiliul Municipal Chișinău a mărit taxele locale

  • 15 Decembrie 2021 18:50
Consiliul Municipal Chișinău a mărit taxele locale

Consiliul Municipal Chișinău a votat astăzi, cu 38 de voturi, pentru majorarea taxelor locale în 2022 cu 3,8 la sută, cifra reprezentând rata inflației în anul 2020, transmite MOLDPRES.

Potrivit reprezentanților Primăriei Chișinău, mărirea taxelor locale a fost motivată de creșterea ratei inflației în anul 2021. „Majoritatea experților din USAID, cu care a colaborat autoritatea publică locală la elaborarea noilor taxe, au subliniat că în contextul actualei creșteri a inflației în Republica Moldova, taxele locale trebuie ajustate la valoarea ratei inflației existentă în anul 2020”, a declarat șefa Direcției generale finanțe a municipiului Chișinău, Olesea Pșenițchi, potrivit sursei citate.

În același timp, Pșenițchi a subliniat că această majorare a fost consultată cu mediul de afaceri din municipiul Chișinău. “Povara fiscală pentru întreprinderile din domeniul HoReCa va fi redusă la jumătate în cazul în care municipiul Chișinău va intra în cod roșu de alertă de sănătate”, a specificat oficialul.

În acest moment, rata inflației este de peste 12 la sută. Experții fiscali au estimat că, în anul 2022, rata inflației va depăși 14 la sută.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău