Consiliul Europei va oferi suport țării noastre pentru implementarea inițiativelor de promovare a culturii și a turismului

  • 15 Februarie 2023 16:09
Consiliul Europei va oferi suport țării noastre pentru implementarea inițiativelor de promovare a culturii și a turismului

Republica Moldova va beneficia de suport pentru implementarea inițiativelor de promovare a culturii și a turismului. În plenul Parlamentului va fi examinat proiectul de lege cu privire la accederea țării noastre la Acordul parțial extins al Consiliului Europei privind rutele culturale. La ședința de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat raportul pentru această inițiativă legislativă. Documentul a fost examinat și la ședința Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, anunță Serviciul de presă al Parlamentului.

Astfel, Republica Moldova va beneficia de suport și asistență în implementarea politicilor pentru dezvoltarea rutelor culturale. Acordul mai oferă și certificarea „Rută culturală a Consiliului Europei”.

Acordul parțial extins al Consiliului Europei privind rutele culturale are scopul de a dezvolta un spațiu cultural comun. Documentul a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2011. În prezent, sunt 36 de state membre ale Acordului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău