Consiliul electoral de circumscripție Chișinău a respins solicitarea PUN privind excluderea lui Ion Ceban din cursa electorală

  • 16 Mai 2018 18:20
Consiliul electoral de circumscripție Chișinău a respins solicitarea PUN privind excluderea lui Ion Ceban din cursa electorală

Consiliul electoral de circumscripție Chișinău a respins solicitarea Partidului Unității Naționale privind excluderea candidatului PSRM la alegerile din Chișinău, Ion Ceban.

Amintim că ieri PUN a acuzat faptul că PSRM nu a prezentat toate cheltuielile de campanie în favoarea lui Ion Ceban.

Organul electoral a respins și o solicitare similară a candidatului Partidului Casa Noastră – Moldova, Alexandr Roșco. Acesta a făcut referire la concertul organizat de PSRM cu ocazia zilei de 9 mai și i-a acuzat pe socialiști de încălcarea prevederilor privind finanțarea campaniei electorale și implicarea cetățenilor străini în acțiuni electorale.

Tot astăzi, Consiliul electoral de circumscripție a respins o solicitare a PSRM de a-l exclude pe candidatul Platformei DA Andrei Năstase pentru că ar fi utilizat în favoarea sa în campania electorală imaginea președintelui Partidului Popular European, Joseph Daul.

Curtea Supremă de Justiție a lăsat în vigoare hotărârile instanțelor inferioare privind excluderea candidatei Partidului Șor, Reghina Apostolova din campania electorală. Hotărârea CSJ este definitivă.

PUN a cerut excluderea din cursa electorală a reprezentantei Partidului Șor Reghina Apostolova, pe motiv că ar fi finanțat campania  cu bani proveniți de peste hotare, ceea ce contravine legislației.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău