Consiliul electoral de circumscripție Chișinău a respins solicitarea PUN privind excluderea lui Ion Ceban din cursa electorală

  • 16 Mai 18:20
Consiliul electoral de circumscripție Chișinău a respins solicitarea PUN privind excluderea lui Ion Ceban din cursa electorală

Consiliul electoral de circumscripție Chișinău a respins solicitarea Partidului Unității Naționale privind excluderea candidatului PSRM la alegerile din Chișinău, Ion Ceban.

Amintim că ieri PUN a acuzat faptul că PSRM nu a prezentat toate cheltuielile de campanie în favoarea lui Ion Ceban.

Organul electoral a respins și o solicitare similară a candidatului Partidului Casa Noastră – Moldova, Alexandr Roșco. Acesta a făcut referire la concertul organizat de PSRM cu ocazia zilei de 9 mai și i-a acuzat pe socialiști de încălcarea prevederilor privind finanțarea campaniei electorale și implicarea cetățenilor străini în acțiuni electorale.

Tot astăzi, Consiliul electoral de circumscripție a respins o solicitare a PSRM de a-l exclude pe candidatul Platformei DA Andrei Năstase pentru că ar fi utilizat în favoarea sa în campania electorală imaginea președintelui Partidului Popular European, Joseph Daul.

Curtea Supremă de Justiție a lăsat în vigoare hotărârile instanțelor inferioare privind excluderea candidatei Partidului Șor, Reghina Apostolova din campania electorală. Hotărârea CSJ este definitivă.

PUN a cerut excluderea din cursa electorală a reprezentantei Partidului Șor Reghina Apostolova, pe motiv că ar fi finanțat campania  cu bani proveniți de peste hotare, ceea ce contravine legislației.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
8 °C
Ceață
Umiditate:81 %
Vint:1 m/s
Sâm
13 °C
Dum
12 °C
Lun
6 °C
Mar
7 °C

Curs oficial BNM 19 Octombrie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5480 -0.0587
USD 16.9702 -0.0045
RON 4.1895 -0.0122
UAH 0.6052 -0.0029
RUB 0.2588 -0.0001
Arhivă Radio Chișinău