Consiliul de Securitate de la Kiev a aprobat. Rusia - stat agresor

  • 03 Septembrie 2015 10:13
Consiliul de Securitate de la Kiev a aprobat. Rusia - stat agresor

Consiliul de Securitate și Apărare Națională de la Kiev a aprobat, miercuri, proiectul noii doctrine militare a Ucrainei, care definește Rusia ca potențial inamic, transmite RADOR.

Documentul trebuie aprobat prin decret de către președintele țări, Petro Poroșenko. Pe site-ul Consiliului se arată că noua doctrină militară este un document de reflecție ce analizează esența și natura conflictelor armate moderne, stabilește principiile și modalitățile de prevenire și pregătire a statului pentru amenințarea unui conflict militar, precum și folosirea forței militare pentru protejarea suveranității statului, integrității teritoriale și a altor interese naționale vitale.

Doctrina militară a Ucrainei se bazează pe Strategia Națională de Securitate și reprezintă documentul de bază pentru planificarea militară și un act fundamental pentru dezvoltarea conceptelor și programelor de stat în domeniul reformei și dezvoltării Forțelor Armate și a altor unități, armelor și echipamentelor militare, precum și a complexului militar-industrial.

Proiectul a fost supus anterior dezbaterilor publice și a implicat atât reprezentanți ai autorităților din Ucraina și experți din organizații non-guvernamentale, cât și consilieri străini acreditați la Biroul NATO din Ucraina.

Nouă doctrină militară a Ucrainei definește Rusia drept inamic militar al statului ucrainean și stabilește condițiile eliberării teritoriului ocupat temporar al Ucrainei. De asemenea, integrarea europeană și euroatlantică este acum o prioritate a Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău