Consiliul de Securitate al ONU se reunește într-o sesiune de urgență, cu ușile închise, pentru a discuta despre criza din Libia

  • 10 Aprilie 2019 08:28
Consiliul de Securitate al ONU se reunește într-o sesiune de urgență, cu ușile închise, pentru a discuta despre criza din Libia

Consiliul de Securitate al ONU se reunește astăzi, 10 aprilie, într-o sesiune de urgență, cu ușile închise, pentru a discuta despre criza din Libia, unde continuă să aibă loc confruntări armate între cele două tabere rivale la sud de capitala Tripoli, au anunțat marți surse diplomatice de la New York, citate de Agerpres.

Totodată, emisarul ONU pentru Libia Ghassan Salamé va explica cu acest prilej decizia de amânare a organizării unei conferințe naționale ce urma să se desfășoare sub egida Națiunilor Unite.

Începând de joia trecută, mareșalul Haftar, care conduce autoproclamata Armată Națională Libiană (ANL) și deține controlul în estul Libiei, conduce o ofensivă susținută ce vizează ocuparea capitalei. Luptele au făcut deja zeci de morți și au determinat strămutarea a mii de persoane. Apelurile la reținere ale comunității internaționale au rămas fără ecou.

De cealaltă parte, forțele loiale Guvernului de Uniune Națională (GNA) al premierului Fayez al-Sarraj, cu baza la Tripoli și recunoscut de comunitatea internațională, susțin că sunt hotărâte să conducă o contra-ofensivă generalizată denumită "Vulcanul mâniei".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău