Consiliul de Securitate al ONU a respins propunerea Rusiei de a organiza o dezbatere pe tema "legii limbii ucrainene"

  • 21 Mai 2019 11:38
Consiliul de Securitate al ONU a respins propunerea Rusiei de a organiza o dezbatere pe tema

Membrii Consiliului de Securitate al ONU au blocat, luni, organizarea unei reuniuni inițiate de delegația rusă pe tema unei legi care consolidează statutul limbii ucrainene ca limbă de stat în Ucraina, adoptată recent de Parlamentul de la Kiev, scrie Rador.

Șase state membre au votat împotriva organizării unei astfel de ședințe, cinci au votat în favoarea inițiativei Rusiei, iar patru state s-au abținut de la vot. Țările care s-au opus inițiativei delegației ruse au fost Franța, Marea Britanie, Germania, Polonia, Belgia și Statele Unite, reprezentantul francez afirmând că, în opinia sa, delegația rusă a inițiat în mod intenționat această sesiune în ziua învestirii președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru a "folosi Consiliul de Securitate al ONU în scopuri personale".

La sfârșitul săptămânii trecute, delegația Rusiei la ONU cerut o sesiune de urgență pe tema unei legi adoptate în Ucraina privind "asigurarea funcționării limbii ucrainene ca limbă de stat". În opinia Rusiei, această lege ucraineană "încalcă prevederile acordului de pace de la Minsk".

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău