Consiliul de Presă: Acceptarea de către jurnaliști a cadourilor din partea politicienilor afectează credibilitatea mass-media

  • 27 Iulie 2020 12:30
Consiliul de Presă: Acceptarea de către jurnaliști a cadourilor din partea politicienilor afectează credibilitatea mass-media

Consiliul de Presă atenționează că acceptarea de către jurnaliști a cadourilor din partea politicienilor afectează credibilitatea mass-media. În acest sens, este adus exemplul conferinței de presă organizate săptămâna trecută de președintele Igor Dodon, la reședința prezidențială de la Condrița, unde jurnaliștilor le-au fost propuse cadouri, constând din sticle cu vin, miere și alte produse.

Un gest similar Igor Dodon a făcut și în luna decembrie 2019, la conferința de presă de bilanț anual, organizată în sediul Președinției. Alți politicieni și oameni de afaceri de asemenea și-au făcut obișnuința din a le oferi jurnaliștilor diverse bunuri care nicidecum nu pot fi atribuite unor cadouri cu valoare simbolică, mai amintește Consiliul de Presă.

În acest context, se subliniază că aceste gesturi sunt similare acțiunilor de corupere a alegătorilor în campaniile electorale, iar bunele practici jurnalistice și cele din domeniul comunicării exclud oferirea de cadouri jurnaliștilor, acestea fiind calificate ca o încercare de loializare a presei.

Totodată, Consiliul de Presă salută gestul jurnaliștilor care au refuzat cadourile președintelui Dodon și le amintește profesioniștilor din mass-media că acceptarea unor astfel de “atenții”, indiferent de cine le oferă, aduce prejudicii iremediabile credibilității profesiei de jurnalist.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău