Consiliul de Integritate al ANI s-a întrunit în prima ședință

  • 30 Decembrie 2016 12:26
Consiliul de Integritate al ANI s-a întrunit în prima ședință

Consiliul de Integritate al Agenției Naționale pentru Integritate s-a întrunit astăzi în prima sa ședință la care au fost discutate chestiuni ce țin de buna funcționare a ANI.

Următoarea ședință va avea loc la 16 ianuarie, iar președintă a ședinței va fi Victoria Iftodi, urmând să fie examinate două regulamente interne de funcționare a instituției și de organizare a concursului pentru alegerea președintelui.

 Amintim că, Legea cu privire la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a fost adoptată de Parlament pe 17 iunie 2016 și a intrat în vigoare pe 1 august a.c. Noua structură a fost creată prin reorganizarea Comisiei Naționale de Integritate (CNI), fiind succesorul ei de drept. Toți membrii în Consiliul de Integritate al ANI au fost desemnați pentru 5 ani. 

Cei 7 membri din Consiliul de Integritate al ANI sunt: Victor Micu (din partea Consiliului Superior al Magistraturii), Mircea Roșioru (din partea Consiliului Superior al Procurorilor), Viorel Rusu (din partea Congresului Autorităților Locale), Sergiu Ostaf, directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (din partea Parlamentului), Victoria Iftodi (din partea Guvernului), Dumitru Țîra, fondatorul Realitatea TV și Tatiana Pașcovschi, ofițerul de comunicare la Asociația „Promo-Lex” (din partea societății civile).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău