Consiliul de Asociere R.Moldova - UE se întrunește pentru a face un bilanț al parcursului european al Chișinăului

  • 28 Martie 2017 15:42
Consiliul de Asociere R.Moldova - UE se întrunește pentru a face un bilanț al parcursului european al Chișinăului

Consiliul de Asociere UE-Republica Moldova, care se va reuni pe data de 31 martie, va face un bilanț al progresului înregistrat de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu UE, potrivit unui comunicat al Consiliului European remis CaleaEuropeană.ro.

Acesta va fi prezidat de prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip. Înaltul Reprezentant al UE, Federica Mogherini va conduce delegația Uniunii Europene.

Consiliul va evalua procesul privind reformele din statul moldovean, ca parte a dialogului politic și cooperării. Consiliul va analiza, de asemenea, convenrgența dintre UE și Republica Modova în domeniul politicii externe și de securitate.

Vor exista discuții și despre modul în care poate fi sporită cooperarea în domeniile justiției, libertății și securității. Acest lucru include reformele în domeniul justiției, lupta împotriva corupției, crimei organziate, traficului de ființe umane, terorismului, migrației necontrolate și spălare de bani.

Consiliul va analiza progresul realizat sub umbrela Zonei de Liber Schimb Aprofundată și Cuprinzătoare (DCFTA), vizând și cooperarea în domeniul economic între UE și Republica Moldova.

Înaltul Reprezentant al Uniunii, Federica Mogherini și prim-ministrul moldovean, Pavel Filip vor discuta, de asemenea, și despre Strategia Globală a UE, Parteneriatul Estic și situația transnistreană.

Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE în 2015. Raportul comun, publicat pe 13 martie de Comisia Europeană și Serviciul European de Acțiune Externă, reflectă situația Moldovei de la semnarea Acordului, în noiembrie 2014, la Summitul Partenariatului Estic de la Vilnius, și până azi.

Sursa: caleaeuropeana

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău