Consiliul consultativ de sănătate publică pe lângă Prim-ministru s-a întrunit în ședință

  • 16 Martie 2021 18:36
Consiliul consultativ de sănătate publică pe lângă Prim-ministru s-a întrunit în ședință

Consiliul consultativ de sănătate publică pe lângă Prim-ministru s-a întrunit astăzi în cea de-a doua ședință. Pe ordinea de zi s-au regăsit mai multe subiecte, printre care identificarea unor măsuri esențiale și imediate pentru combaterea pandemiei, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și protocol a Executivului, secretarul de stat al MSMPS, Tatiana Zatîc, a prezentat informații actualizate privind situația epidemiologică din țara noastră și derularea procesului de vaccinare anti-Covid. Datele prezentate relevă faptul că situația este îngrijorătoare. Numai în ultima săptămână, rata de cazuri letale a crescut cu peste 30%, Republica Moldova poziționându-se pe locul 3 în lume după numărul de decese raportate.

Profesorul Victor Cojocaru, șeful Clinicii Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Republican, a informat că, în acest moment, capacitatea secțiilor de terapie intensivă din instituțiile medico-sanitare din Chișinău se apropie de limită, mai ales în ceea ce privește disponibilitatea personalului medical.

În cadrul ședinței, membrii Consiliului au discutat despre cauzele agravării crizei din sănătate – una din ele fiind transmiterea comunitară intensă, au analizat impactul măsurilor de politici adoptate până acum și au propus o serie de soluții de intervenție în vederea diminuarea răspândirii Covid-19.

Prin urmare, s-a decis elaborarea și recomandarea punerii în practică la nivel național a unui Plan de măsuri pentru combaterea pandemiei de SARS-Cov-2, care să includă măsuri privind limitarea răspândirii virusului și consolidarea sistemelor naționale de sănătate.

Sursa: MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău