Consiliul Concurenței investighează eventuale acorduri de cartel pe piața carburanților

  • 12 Martie 2022 11:09
Consiliul Concurenței investighează eventuale acorduri de cartel pe piața carburanților

Consiliul Concurenței precizează că investighează situația de pe piața produselor petroliere, inclusiv în ceea ce ține de prețurile la benzină și motorină, atât cu amănuntul cât și cu ridicata. Și anume, pentru a identifica eventuale acorduri de tip cartel sau abuzuri de poziție dominantă. Consumul urmează să intervină de îndată ce va constata practici anticoncurențiale, transmite IPN.

Consiliul Concurenței menționează că va interveni în special în situațiile în care prețurile angro la motorină vor depăși prețul maxim cu amănuntul stabilit de către regulator în baza cotațiilor internaționale. În cazul în care justificarea economică pentru apariția unor astfel de situații va lipsi, Consiliul ar putea interveni în limita atribuțiilor stabilite în Legea concurenței.

„Companiile trebuie să își stabilească în mod independent politica de prețuri, în funcție de propria strategie și de structura costurilor implicate de desfășurarea activității, înțelegerile și/sau acțiunile concertate referitoare la comportamentul pe piață fiind sancționate de legislația în domeniu”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Timp de un an prețul la motorină a crescut cu cinci lei și în ultimele zile, tot cu cinci lei. Procurările angro au fost cu până la patru lei mai mari decât cele cu amănuntul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău