Consiliul Audiovizualului: Difuzarea mesajului de Revelion al lui Vladimir Putin la posturile moldovenești este legală

  • 30 Ianuarie 2020 16:59
Consiliul Audiovizualului: Difuzarea mesajului de Revelion al lui Vladimir Putin la posturile moldovenești este legală

Consiliul Audiovizualului (CA) nu a identificat vreo încălcare a legii în legătură cu difuzarea felicitării de Revelion a președintelui rus Vladimir Putin la posturile RTR Moldova, Ren Moldova și Primul în Moldova. Membrii CA au respins plângerea organizației neguvernamentale WatchDog, care a solicitat sancționarea televiziunilor.

Consiliul a respins plângerea la ședința de joi, 30 ianuarie, stabilind că televiziunile nu au încălcat legislația. Membrul CA Artur Cozma a menționat că, deși Vladimir Putin este politician, discursul acestuia nu a fost de natură politică, iar autoritatea nu ar trebui să fie „mai catolică decât Papa de la Roma”, scrie media-azi.md.

Colega acestuia, Lidia Viziru, a precizat că felicitarea președintelui nu este un program audiovizual și astfel nu poate fi sancționată, așa cum a cerut ONG-ul. Un alt membru CA, Corneliu Mihalache, a spus că, chiar dacă consideră păguboasă difuzarea discursurilor șefilor de state străine de Revelion la posturile moldovenești, nu vede vreo încălcare juridică.

Președintele Consiliului Audiovizualului, Dragoș Vicol, consideră că WatchDog ar fi acționat intenționat și „cu rea-voință”. Reprezentanta organizației, prezentă la ședință, nu a replicat nimic.

Anterior, CA a aplicat sancțiune maximă postului de televiziune Prime TV, în valoare de 70.000 de lei, pentru încălcarea așa-numitei „legi anti-propagandă” în baza unei sesizări depuse de WatchDog. Atunci, Prime TV ar fi difuzat un discurs cu caracter militarist al lui Vladimir Putin în parlamentul de la Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău